Even voorstellen: stagiair Steffen Strohmenger

Mijn naam is Steffen Strohmenger. Momenteel loop ik een stage van zes weken bij de euregio rijn-maas-noord. Tijdens deze stage woon ik weer in mijn geboortestad Krefeld. Daar ben ik ook opgegroeid, dus ik ken de regio en het grensgebied, de mensen en hun gewoontes al vanaf mijn kinderjaren. Tijdens de schoolperiode had ik het geluk om het vak Nederlands te mogen volgen en deel te nemen aan twee uitwisselingsprogramma’s met Nederland. Momenteel studeer ik Political and Social Studies en publiek recht aan de Julius-Maximilians Universiteit in Wüzburg (Beieren), waar ik binnenkort mijn bachelor afrond. Het zwaartepunt van mijn studie ligt op Europaonderzoek en internationale relaties en ik interesseer me in het bijzonder voor de relaties tussen Nederland en Duitsland. Dit alles, maar vooral de uitspraak dat de euregio „Europa in het klein“ zou zijn, heeft me gemotiveerd om een stage te lopen bij de euregio. Tijdens deze stage wil ik een inzicht krijgen op de werkwijze van een grensoverschrijdend publiekrechtelijk openbaar lichaam. Ik hoop dat ik wat kan betekenen voor de regio en de Duits-Nederlandse betrekkingen die mij nauw aan het hart liggen.
Wij, de euregio rijn-maas-noord wensen je heel veel plezier en succes!