Karen Soetens: Ik kan niet geloven dat mijn tijd bij de euregio rijn-maas-noord erop zit!

Ik kan niet geloven dat mijn tijd bij de euregio rijn-maas-noord erop zit!

Onder het INTERREG Volunteer Youth (IVY) initiatief, heb ik de afgelopen maanden de kans gekregen kennis te maken met de verschillende projecten die Nederlands-Duitse samenwerking in het euregio gebied bevorderen. Bij de euregio rijn-maas-noord heb ik de gelegenheid gekregen een brochure samen te stellen, interviews af te nemen met de projectpartners en verschillende vergaderingen bij te wonen. Mijn ervaring als IVY-Reporter heeft me zowel op professioneel als persoonlijk vlak veel bijgebracht.

Het heeft niet enkel mijn professionele vaardigheden aangescherpt, maar het heeft me ook bewust gemaakt van de culturele verschillen tussen Nederland en Duitsland. Hoewel buurlanden, zijn er toch grote verschillen waar te nemen. Zo viel het me op dat Duitsers vaak formeler zijn, waar Nederlanders dan weer heel open zijn vanaf de eerste kennismaking. Ik vond het fantastisch in zo een veelzijdige omgeving te mogen werken en mijn steentje te kunnen bijdragen aan een betere grensoverschrijdende samenwerking. Ook mijn Duitse taalvaardigheid, evenals mijn Nederlandse vocabulaire zijn aangescherpt.

Ik kan ongetwijfeld positief op deze ervaring terugblikken. En daar bedankt ik graag collega´s bij de euregio rijn-maas-noord – lekker cliché, maar daarom niet minder waar – voor. Dus bij deze: bedankt om deze ervaring nog onvergetelijker te maken!

VIELEN DANK UND AUF WIEDERSEHEN!