Maak kennis met IVY-Volunteer Karen Soetens

Hallo,

Ik ben Karen Soetens, afkomstig uit Antwerpen, België. Als pas afgestudeerd communicatiewetenschapper was ik opzoek naar een uitdaging. Die heb ik als vrijwilliger onder het INTERREG Volunteer Youth (IVY) initiatief gevonden. IVY is een initiatief ter bevordering van vrijwilligerswerkervaringen binnen INTERREG-programma’s en -projecten en maakt deel uit van het European Solidarity Corps van de Europese Commissie. Het biedt grensoverschrijdende, transnationale of interregionale projecten de mogelijkheid vrijwilligers tussen de 18 en 30 jaar aan te werven. De vrijwilligers krijgen de opdracht de resultaten van INTERREG-projecten te ondersteunen en te promoten. Zo wordt tegelijkertijd het bewustzijn van de voordelen van samenwerking binnen de Europese grenzen verhoogd. Met veel enthousiasme mag ik meedelen de komende maanden tewerkgesteld te worden bij de euregio rijn-maas-noord. Van januari tot eind maart zal ik als IVY-reporter de projecten die in het euregio gebied gerealiseerd worden via verschillende kanalen naar de buitenwereld brengen. Deze ervaring zal me ongetwijfeld op zowel professioneel als op persoonlijk vlak veel bijbrengen. Daarbij hoop ik zelf ook een steentje bij te dragen aan een betere grensoverschrijdende samenwerking.